پائولو کوئیلو

"تحقق بخشیدن به افسانه ی شخصی یگانه وظیفه ی آدمیان است.همه جیز تنها یک چیز است و هنگامی که آرزوی چیزی را داری سراسر کیهان همدست می شود تا بتوانی این آرزو را تحقق بخشی."

این مطلب به هیچ وجه عشقی نیست و هیچ ربطی به جوجوم نداره!!اگه کسی هم حوصله نداشت بخونتش من ناراحت نمی شم.

این پست رو واسه دفاع از کسی یا چیزی ننوشتم.فقط واسه اونایی نوشتم که اطلاعاتشون در مورد پائولو کوئیلو محدوده و وقت search  یا خوندن نقد یا زندگینامه اش رو هم ندارن!!ا

برخی اورا کیمیاگر واژه ها میدانند و برخی دیگر پدیده ای عامه پسند، اما در هر حال او یکی از تاثیر گذارترین نویسندگان قرن حاضر است.خوانندگان بیشمار او از 150 کشور فارغ از فرهنگ و اعتقادات خود اورا نویسنده ی مرجع دوران ما کرده اند.کتاب های او به 56 زبان ترجمه شده و جدای آنکه همواره در فهرست کتابهای پر فروش بوده،در تمام طول دوران ظهور او ،مورد بحث و جدل اجتماعی و فرهنگی قرار داشته است.افکار، فلسفه، و موضوعات مطرح شده در اثار او بر ذهن میلیونها خواننده ای تاثیر گذاشته است که به دنبال یافتن راه خویش و روش های تازه برای درک جهان هستند.

سال 1987: اولین کتابش ، خاطرات یک مغ را نوشت.یک ناشر کوچک برزیلی این کتاب را چاپ کرد و فروش نسبتن خوبی داشت.اما با اقبال کمی از سوی منتقدان رو به رو شد.

سال 1988:کتاب کاملن متفاوت کیمیاگر را نوشت.اول فقط 900 نسخه از این کتاب فروش رفت و ناشر امتیاز کتاب را به کوئیلو برگرداند.

سال 1990: کتاب بریدا را منتشر کرد که با استقبال زیادی مواجه شد و باعث شد کیمیاگر و خاطرات یک مغ نیز دوباره مورد توجه قرار گیرد.در مدت کوتاهی هر سه کتاب در صدر فهرست کتابهای پر فروش برزیل قرار گرفت.این کتاب در صدر کتابهای پر فروش استرالیا نیزقرار گرفت.

سال 1994: کیمیاگر در فرانسه منتشر شد و با استقبال عالی منتقدان و خوانندگان مواجه شد و در  صدرفهرست پر فروشها قرار گرفت و تا 5 سال بعد جای خود را به هیچ کتابی نداد.بعد از این موفقیت او پدیده ی ادبی قرن بیستم شناخته شد.

انتشار کتاب کنار رود پیدرا نشستم و گریستم( که به نظر من بهترین کتابشه!) موفقیت بین المللی او را تثبیت کرد.

سال 1995 این کتاب در ایتالیا منتشر شد و فروش بی نظیری داشت.سال بعد پائولو مهم دو جایزه مهم ادبی ایتالیا یعنی  بهترین کتاب "سوپر گرینزا کاور" و جایزه ی بین المللی "فلایانو " را دریافت کرد.

سال 1996 پائولو نشان شوالیه ادب و هنر را از دست فیلیپ دوس بلازی وزیر فرهنگ فرانسه دریافت کرد  ( حتمن میدوننین که پس از مرگ "رومن گاری" این جایزه به او اختصاص داده شد که امیدوارم واسه اثبات اینکه اون یه نویسنده فوق العاده هست مجبور نشم یه پست دیگه بنویسم!!)دوس بلازی در این مراسم گفت " تو کیمیاگر هزاران خواننده ای ، کتابهای تو مفیدند زیرا توانایی ما را برای دیدن و شوق مارا برای جست و جو تحریک میکنند."

در همین سال او به عنوان مشاور ویژه ی برنامه ی "همگرایی روحانی و گفت و گوی بین فرهنگ ها" بر گزیده شد. کتاب کیمیاگر در آلمان هم منتشر شد و در سال 2002 رکورد تمام کتابهای پر فروش آلمان را شکست.

سال 1998: نمایشگاه بزرگی در پاریس برگزار شد که در آن او 7 ساعت تمام مشغول امضا کردن کتابهایش بود  و همان شب میهمانی بزرگی به افتخار او برگزار شد که تمام مشاهیر جهان در آن شرکت داشتند .

در همین سال کتاب رزم آور نور منتشر شد.سپس با کتاب "ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد: به سبک داستان سرایی باز گشت و مورد استقبال منتقدان ادبی قرار گرفت.

سال 2000: "اومبرتو اکو" فیلسوف، نویسنده و منتقد معروف ایتالیایی در مصاحبه ای با نشریه "فوکوس: گفت: من از آخرین رمان او خیلی خوشم آمد.تاثیر عمیقی بر من گذاشت".و "سینئاد اوکانر در هفته نامه ی  "ساندی ایند یپند نت" گفت :" ورونیکا تصمیم میگیرد بمیرد شگفت انگیز ترین کتابی است که من خوانده ام."

سال 1999: نشریه ادبی" لیر" کوئیلو را دومین نویسنده پر فروش جهان اعلام کرد.در همین سال جایزه ی معتبر "کریستال" را از انجمن جهانی اقتصاد دریافت کرد وداوران اعلام کردند "او با استفاده از کلام پیوندی میان فرهنگ های متفاوت ایجاد کرده که او را سزاوار دریافت این جایزه می دانند."

در همین سال دولت فرانسه نشان "لژیون دونور" را به او اهدا کرد( که باز هم حتمن می دونین این نشان بسیار مهم و معتبره و اگه انشا الله  آلبر کامو رو قبول دارین اون هم این نشان رو دریافت کرده!!)

در نمایشگاه کتاب بوینوس آیرس پائولو همه ی رسانه ها را شگفت زده کرد.استقبال از او در میان آنهمه نویسنده بر جسته ی امریکای لاتین بی نظیر بود.مطبوعات نوشتند : " مسوولانی که از 25 سال پیش در این نمایشگاه کار می کردند ادعا می کنند هرگز چنین استقبالی ندیده اند.حتا در زمان حیات "بورخس"!! فوق العاده بود.

سال 2000: پائولو به ایران سفر کرد هزاران خواننده ی ایرانی در کنفرانس ها و مراسم امضای کتاب او شرکت کردند.

سال2001: کتاب شیطان و دوشیزه پریم در سی کشور در صدر کتابهای پر فروش قرار گرفت.

در همین سال او جایزه ی "بامبی" یکی از معتبر ترین و قدیمی ترین جوایز ادبی آلمان را دریافت کرد.

 

 

سال 2002: معتبر ترین نشریه ادبی پرتغالی(نه روزنامه های زرد!!!) به نام "ژورنال دلتراس" اعلام کرد فروش کیمیاگر از هر کتاب دیگری در تاریخ زبان پرتغالی بیشتر بوده است. و مدیر انتشارات "هارپر کالینز" به کوئیلو نوشت: پیدا کردن این کتاب مثل آن بود که آدم صبح زود وقتی همه خوابند برخیزد و خورشید را نگاه کند.کمی دیگر ، دیگران هم خورشید را خواهند دید"

تهیه کنندگان متفاوتی از هالیوود علاقه زیادی به خرید امتیاز ساخت فیلم از روی این کتاب نشان دادند و سر انجام شرکت برادران وارنر در سال 1993 این امتیاز را خرید.

در همین سال به عضویت فرهنگستان ادب برزیل انتخاب شد. هدف این فرهنگستان حفاظت از فرهنگ و زبان برزیل است.هر چند میلیونها خواننده شیفته ی او هستند ، اما طبیعتن منتقدانی هم دارد. انتخاب او به عضویت فرهنگستان برزیل ، در حقیقت نقض نظر این منتقدان بود.

در همین سال جایزه ی هنر "پلانتاری" را از باشگاه بوداپست در فرانکفورت دریافت کرد.

علاوه بر این او مقالات هفتگی زیادی در نشریات  معتبر جهان به چاپ رسانیده است.

همچنین از میان منتقدان ایرانی هم"شهریار وقفی پور " که در میان دوستداران ادب و هنر شناخته شده می باشد در روزنامه شرق نقدی بر کارهای کوئیلو داشته که متاسفانه الان که رفتم مطلبو از شرق آن لاین بگیرم پیغام داد که فعلن سایت در دسترس نیست.!!بعدن خودتون می تونین جستجو کنین اگه دوست داشتین.

در ضمن این مطالب قبل از کتاب زیبای "یازده دقیقه" به چاپ رسانده شده و در مورد موفقیت چشمگیر این کتاب که متاسفانه در ایران حتی نسخه ی انگلیسیش که خودم خوندمش هم جمع آوری و ممنوع شده، باز هم می تونین تو اینترنت چستچو کنید!

حالا تصمیم اینکه این جوایز معتبر بوده یا از طریق تین ایجر ها به کوئیلو داده شده با خودتون!!

در پایان اعلام می کنم که باز هم به نظر من این جوایز و موفقیتهای چشمگیر هیچ ربطی به "دل" آدم نداره و اگه یکی از کوئیلو و کارهاش خوشش نمیاد می تونه بگه خوشم نمیاد و کاملن نظرش محترمه.فقط نگه که این شخص فقط بین تیین ایجر ها و توده ی مردم محبوبه و منتقد های معروف و "پر" هیچ علاقه ای بهش ندارن!!

منبع این مطالب هم به راحتی در اینترنت و کتابهای کوئیلو با ترجمه ی آرش حجازی و همچنین به زبانهای دیگه ی دنیا بدون ترجمه ی آرش حجازی در اختیار همگان می باشد!!

 

نوشته شده توسط آفتاب در ساعت 2 بعد از ظهر  76 پرتو

جمعه 8 تیر1386

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد